Aceasă bucurie se întâmplă de fiecare dată când bem cafeaua de dimineață, lapte, apă minerală cu sirop, bere sau vin. Și mai fain este când și clienții noștri sau prietenii care ne vizitează se bucură de un gust mai bun al băuturilor consumate din paharele sau cănile ieșite din cuptorul Ceramical.


 


De când eram mici, castroanele și cănile de lut erau la loc de cinste, tratate cu grijă și atenție, pentru că mâncarea era mai bună atunci când era mânacată din ele. Salata de roșii era mai gustoasă, ciorbă stătea mai caldă, și berea rece, mai mult timp.


Adevărat este că acest material, lutul ars și transformat în ceramică are acest avantaj de a păstra temperatura alimentelor sau lichidelor pe o durată mai lungă de timp.


La o senzație deosebită participa și textura materialului, greutatea obiectelor și cele mai importante, sufletul și pasiunea cu care meșterul a lucrat acel vas de lut.  Fiecare cană sau farfurie de ceramică poartă amprenta degetelor fauritorului lor. Chiar dacă sunt acoperite cu straturi de culoare și de smalt, acele linii care urmăresc formă vasului sunt urmele degetelor care au potrivit și dirijat bulgărele de pământ să devină obiectul pe care îl ținem noi în mâna astăzi. Foarte fumos este că fiecare obiect este unic pentru că se deosebește de fratele lui printr-o linie în plus sau în minus, printr-o deformare sensibilă atunci când a fost luat de pe roată și pus la uscat, printr-o diferență de milimetri, pentru că fiecare bucată de pământ are personalitatea și memoria ei. Aceste diferențe de formă, culoare, model și pictură sunt garanția obictelor lucrate manual, și cred că trebuie apreciate că semn al unicității actului creator.


    


Avem deja o colecție de pahare în dulap, pahare făcute la noi în atelier, unele desperecheate, altele care au folosit că test pentru glazură, dar și prototipuri pe care am hotărât de la început că le vom păstra. Și nu că sunt ale noastre, dar ne minunăm și ne bucurăm la fiecare cafea sau șpriț, cât de faină e senzația să bei dintr-un pahar de ceramică. Avem în colecție și căni și pahare cumpărate din tot felul de zone, de prin târgurile de ceramică pe unde am trecut. Toate sunt minunate, și trebuie avută mare grijă de ele!




Continuând cu avantajele, versatilitarea paharelor de ceramică este un alt aspect care ne place foarte mult. Dacă s-a împământenit că forma cănii sau ceștii o face potrivită pentru cafea sau ceai cald, și paharul de sticlă este destinat băuturilor reci, noi spunem că paharele de ceramică pot fi potrivite atât pentru cafea cât și pentru limonadă cu mentă și gheață. Temperatura băuturii este transmisă parțial prin pereții paharului, ceea ce oferă un feeling fain atunci când este ținut în mâna...


 

Şi nu în ultimul rând, materialele eco-friendly, non toxice din care sunt făcute paharele de ceramică , ne vor susţine în menţinerea unui stil de viaţă sănătos!

 

Musai să încercați și voi! Apoi așteptăm să ne spuneți dacă am avut dreptate. ????

 

Pentru că și sunetul atingerii paharelor de lut este unul diferit… Să le ciocniţi sănătoși! [Cu încredere, sunt arse la 1050 de grade Celsius ;) ;) ;)]



Pentru noutăţi, nu uitaţi să ne urmăriţi şi pe Instagram, Facebook, Pinterest şi pe canalul de YouTube.

Thank you!